1. Обожаваш себе си
Една мацка може да притежава изключителен интелект, сексапил и чувство за хумор, но ако й липсва самоувереност, повечето представители на силния пол ще я подминат в избора си. Горчивата истина е, че жените с ниско самочувствие понякога изглеждат доста отчаяно. В повечето случаи имат нужда да бъдат център на внимание и очакват постоянни комплименти и одобрение от човека до себе си. Дори да откриеш мъж, който поне в началото на драго сърце приема ролята на твой утешител, вероятно не след дълго ще започне да вярва на всичките гадости, които изсипваш по свой адрес и ще потърси по-добра възможност.

Изненадващото е, че начинът, по който можеш да му покажеш, че ти не си това момиче, не е да изтъкваш себе си, а просто да му демонстрираш интереса и любопитството си към това, което представлява негова милост. Той ще приеме готовността ти да насочиш вниманието към него пред себе си като знак, че си достатъчно уверена.

2. Притежаваш изгаряща страст... и то не само за него
Забавно хоби, вълнуваща работа, претоварен социален график, несъмнено мъжете са силно привлечени от мацки с ясно изразени интереси и съответния ентусиазъм в преследването им. Разкажи му подробности от онова щуро пътуване през уикенда, сподели му за страховете си около стартирането на новия ти служебен проект. От една страна, ще бъде облекчен от факта, че щастието ти не зависи изцяло от него – а това си е сериозна тежест за нова тръпка. От друга страна, ще го предизвикаш да открие начин да се впише в изпъстрения ти от активности живот.

3. Умееш да правиш компромиси
Това е едно от най-важните умения, които трябва да притежаваш, ако искаш да бъдеш част от сериозна връзка. Повечето хора смятат, че щом прибягват до компромиси, значи са податливи. Но всъщност е добре да бъдеш съобразителна, защото, както за теб, така и за гаджето ти, е ясно, че щом и двете страни са склонни да се приспособяват към ситуацията, за в бъдеще ви очакват по-малко конфликти и връзката ви ще протече по-гладко. Ако един мъж усети, че мацката, с която излиза не е склонна да помисли не само за своите, а и за неговите нужди, за него това е равносилно на бъдещи проблеми, скандали, ултиматуми – в общи линии, не точно представата на когото и да било за щастлива двойка. Финализирай сделката още в самото начало, като му докажеш, че знаеш как да правиш компромиси – остави го да избере ресторанта за вечеря и не полудявай от ярост, когато в последния момент се наложи да промени съвместните ви планове.

4. Обличаш се, за да предизвикаш мъжки интерес, а не женска завист
Смяташ, че не си гореща мацка, защото рядко ти се случва да събираш жадни мъжки погледи по улиците? Изобщо не си прави подобни заключения! Вероятно причината е там, че по-скоро се обличаш, за предизвикаш реакциите на момичетата от обкръжението си, отколкото да впечатляваш мъжете. Прави дънки, кукленски роклички, разкроени топове – всички тези парцалки са безкрайно сладурски, но в очите на един мъж изглеждат все едно си облякла нещо, приличащо на... ами, на одеяло, да речем. Мъжете обичат да виждат примамливите ти извивки, така че се насочи към супер сексапилни дънки с ниска талия и топ, който насочва светлината на прожекторите, както към цепнатината на бюста ти, така и към коремчето. Нищо прекалено хубаво, не е на хубаво, разбира се. Внимавай да не прекалиш с плътта на показ, защото трябва да се постараеш и фантазията му да заработи на пълни обороти.

5. Преодоляла си бившия.

Нищо не убива романтиката така, както миналото несвършено време. Поговорката, че „клин клин избива“ не може да бъде приложена в любовта. Затова, преди дори да помислиш за нова тръпка, на която смяташ да се посветиш, трябва да бъдеш напълно сигурна, че не се надяваш или – още по-лошо – не се опитваш да си върнеш бившия (или да търсиш негов заместител). Това убива една връзка още в самото начало поради две причини. Първо, не съществува мъж, който иска доброволно да участва в изгубена кауза, особено когато рискува чувствата си. И второ, ако живееш с миналото си не можеш да бъдеш истински мотивирана да посветиш емоциите си на нов човек. Така че мацки, постарайте се да продължите напред и да откриете подобрена версия на човека, за когото сте взели решение да остане част от миналото ви.